VicToria is mijn pseudoniem

 

Deze naam koos ik omdat victorie 'overwinning' betekent. De V staat niet alleen voor Victorie, maar ook voor Vrijheid. En de hoofdletter T (in de naam VicToria) geeft een opwaartse beweging aan. Dat wil voor mij zeggen 'groei'.  En dan bedoel ik met name 'innerlijke groei'.

 

Als je andersom redeneert, dan krijg je door innerlijk te groeien steeds meer vrijheid, en uiteindelijk de overwinning op alles. Dat klinkt een beetje overdreven, maar toch is dat zo. Je wordt immers bevrijd van alles wat je innerlijk dwarsboomt en tegenwerkt. Overwinning is dan niet tegen te houden. Alleen gebeurt dat niet van vandaag op morgen. Het is een (lang) proces.

 

Omdat ik zelf al stukjes bevrijding en overwinning heb mogen ervaren, en voel hoe fijn dat is, wens ik iedereen datzelfde toe. Daarom schreef ik een boek hierover, ontwikkelde een cursus Karaktervorming en een cursus voor Moeders over opvoeden. Met hierbij vele terugkomthema's en lezingen. Dat deed ik voor een bepaalde Stichting die ik zelf had opgericht. Deze is nu opgeheven. Ik ben immers met pensioen. Maar dit werk wil ik nog voortzetten via deze site, voor zover en zolang het me gegeven is.

 

Van huis uit was ik kleuterleidster. Maar dat heb ik maar enkele jaren gedaan, want toen ik trouwde werd ik ontslagen. Dat was in die tijd nog zo. Dus ging ik terug naar school en werd maatschappelijk werkster. Maar na mijn afstuderen lukte het me niet om een baan te vinden, want dat was in de jaren '80 en toen was er sprake van een recessie. Daarom begon ik mijn eigen stichting. Een stichting om moeders bij te staan in de opvoeding van hun kinderen, maar ook in de vorming van het eigen karakter. Want hoe steviger een moeder in haar schoenen staat, en hoe lekkerder ze in haar vel zit, des te beter kan ze er zijn voor haar kroost. Bovendien heeft ze, samen met de vader natuurlijk, een voorbeeldfunctie. Want kinderen sluiten hun oren voor advies, maar openen hun ogen voor het voorbeeld.

 

Er waren natuurlijk ook vaders die meededen. Ik heb dus veel ervaring in het werken met kinderen en ouders. Dit werk heb ik 21 jaar lang gedaan, met veel plezier en prachtige resultaten. En ik heb geleerd dat een goed karakter de basis is van alles. We zeggen wel: kennis is macht. Nee, karakter is veel machtiger dan kennis. Hoe dat zit? Dat leg ik verder uit in mijn boek en in de cursus.

 

Omdat ik levensvragen had waarop ik voor mijn gevoel in onze westerse wereld onvoldoende antwoord kreeg, reisde ik 4 keer naar India. Hier vond ik de antwoorden wel. Tenminste, antwoorden waarmee ik goed verder kon. Deze wijsheid en kennis heb ik omgezet naar westerse begrippen en interpretaties, volgens mijn eigen logica en ervaringen. Dit alles werd de grondslag voor mijn werk. Ik leerde dat de vijf menselijke basiswaarden (waarheid, rechtschapenheid, vrede, liefde en geweldloosheid) en de Wetten van het Leven, de basis zijn voor een goed leven. Dit geldt voor alle landen en alle wereldburgers. Ongeacht of je man of vrouw bent, jong of oud, bruin of blank, arm of rijk, gelovig of ongelovig. Het zijn universele wetten. Als we slim zijn leren we deze wetten kennen, en gaan we er ook naar leven. Van de ratrace in onze samenleving worden we alleen maar moe, tot een burn-out en zelfs zelfdoding aan toe. Meer over dit alles dus in het boek en het cursusmateriaal.

 

Lange tijd geleden was ik getrouwd, en werd moeder van een prachtige dochter. Helaas mondde dit huwelijk uit in een echtscheiding en sedert die tijd ben ik single gebleven. Mijn dochter is natuurlijk het huis uit, en nu leef ik in het heerlijke gezelschap van mijn hondje aan een gezellig plein (zie foto hieronder). Ik voel me happy en tevreden en wil dolgraag de laatste jaren van mijn leven besteden aan het delen van wat ik mocht leren en ervaren. Doodsimpel om andere mensen vooruit te helpen.  Zelf heb ik behoorlijk wat tegenslagen in mijn leven gekend, maar uit elke situatie ben ik sterker uitgekomen. Daarom wil ik mensen graag bemoedigen en stimuleren. Ik wil niet de therapeut spelen. Want een goede therapeut leert net zoveel van zijn/haar cliënt als de cliënt leert van de therapeut. Ik wil gewoon een medemens zijn vanuit Liefde, Waarheid en betrokkenheid.

Samen op weg naar een betere wereld. Victorie voor het Goede!   

 

 

Ter informatie:

Live from Crete XI - Interview met Victoria, auteur van "De zachte weg terug"

https://www.youtube.com/watch?v=D2yTiCIJHqI

 

 

Terug naar boven >>