Deze blog bestaat uit telkens een nieuw artikel met de bedoeling een stukje bemoediging aan te bieden of goede raad. Er is niets mooiers dan mensen een hart onder de riem te steken, of iets aan te bieden waarvan ze kunnen leren. En dat geldt dan voor twee kanten, dus ook voor mij. Heb je dan ook een vraag of opmerking, voel je vrij om contact op te nemen (zie bij 'Contact'). Op eerlijke vragen of opmerkingen krijg je altijd een oprechte reactie.

 

Een artikel of verhaal met een moraal.
Er zit dus een lesje in.

 

Behalve een verhaal kun je hier en daar ook een spreuk of citaat aantreffen. Indien je een stukje tekst tegenkomt dat je erg aanspreekt of wat je erg belangrijk vindt, dan hebben we een leuke tip voor je. Namelijk:

Maak er een 'reminder' van.

Een reminder is niets anders dan een geheugensteuntje. Zoals dat je bijv. dat speciale stukje tekst opschrijft op een mooie kaart. Of maak er een schilderijtje van of iets anders. En leg dat dan 30 dagen lang naast je bed. Of plak die tekst op je spiegel of ergens anders waar je hem telkens weer even onder ogen krijgt.

Waarom?

Omdat onze hersenen blijkbaar gemiddeld zo'n 30 dagen nodig hebben voordat een nieuwe les of idee echt in je hoofd is opgenomen. Dat het dus de tijd krijgt om echt 'in te slijten', zodat het dan een nieuwe gewoonte geworden is of een vanzelfsprekendheid. Ook wanneer  je een oppepper nodig hebt omdat je in een dip zit, dan is het een prima idee om naar zo'n bemoedigende of wijze tekst te kijken. Zodat je weer wat nieuwe energie krijgt en je weer verder kunt. 

Bijvoorbeeld:

Als je nog niet kunt fietsen, je moet dat nog leren, dan gebeurt dat met vallen en opstaan. In het begin is het erg moeilijk om tegelijkertijd te sturen, te trappen, je evenwicht te bewaren, enz. Je hersenen krijgen zoveel nieuwe dingen te verwerken die dan ook nog tegelijkertijd moeten gebeuren, dat dit over het algemeen niet zomaar lukt. Als je echter volhoudt, je oefent steeds weer opnieuw, dan kunnen de hersenen die nieuwe signalen aan elkaar verbinden, een plekje geven, zodat ze op elkaar aansluiten. Dan zie je dat het steeds gemakkelijker wordt. En tenslotte kun je fietsen zonder er nog bij na te denken.  Dan gaat het als vanzelf, vrijwel automatisch.

Welnu, bij andere zaken gaat het precies zo. Als je een nieuwe gewoonte wilt aanleren, of een nieuw idee in je hoofd wilt vastleggen, dan kan een reminder daar een grote steun bij zijn. Geef je hersenen de tijd om de dingen het juiste plekje te geven.

Je kunt natuurlijk ook een tekst in je eigen woorden opschrijven.

Mocht dit je aanspreken: doe er dan je voordeel mee.

 

Moeders zijn onmisbaar

Het moeder-zijn is heel erg belangrijk. Dat dienen we allemaal goed te beseffen. En het klinkt misschien een beetje ouderwets, vanuit de tijd van vóór de vrouwenemancipatie, maar het is o zo waar. Bekijk het zelf maar eens. En vorm je eigen weloverwogen mening.

Lees meer »