Vaak zeg, hoor, zie je beter met ......

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 12:07

De buitenwereld wordt zoals onze binnenwereld er uit ziet.

Vaak zeg je het beter met je mond dicht.

Vaak hoor je het beter met je oren dicht.

Vaak zie je het beter met je ogen dicht.

Ja, dikwijls gaat het veel beter met ons als we de poorten van onze zintuigen op gezette tijden eens sluiten. Dat we ze afwenden van de wereld, van het naar buiten gericht zijn. Neem alleen al maar de t.v. (daar gaan we weer.....), die haalt alle aandacht weg van jezelf. Wat zou je je toch volstouwen met al het (vaak, onbenullige) nieuws over andere mensen, terwijl je je handen vol hebt aan jezelf. Zet de dingen bij jezelf maar eens op een rijtje. Dat is bij de meeste mensen echt wel nodig. Ook al hebben ze dat niet in de gaten. Want als het innerlijk een chaos is, dan is dat uiterlijk ook zo.

Dus houd je mond op tijd dicht. Praat wat minder. Dat spaart je energie. Waarom mag het soms niet even stil zijn als mensen samen zijn? Flap er ook niet zomaar alles uit wat je in gedachten hebt. Dat kan je veel narigheid besparen.

En zorg dat je denken rustig is. Laat je niet meer uit evenwicht brengen door angsten, zorgen, prestatiedrang, wedijver, jaloezie, verlangens, enz......

De meesten van ons hebben niet in de gaten dat de buitenwereld wordt zoals onze binnenwereld er uit ziet.

Dit is heel belangrijk om te beseffen.

Dus: op gezette tijden je zintuigen van de buitenwereld afsluiten helpt heel erg om van binnen schoon schip te maken. Probeer het maar eens uit.

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.