Brrrr.... zo hoog?

Gepubliceerd op 19 december 2020 om 15:14

Krijg je geen koude rillingen bij het zien van nevenstaande foto? Of, als je goed kijkt, begint je maag dan niet te draaien?

 

Wat een ‘hoogvlieger’ is deze berggeit, dat hij zich zo hoog op die steile rotswand durft te begeven. En hoe kan hij dat? Je zou denken dat zijn hoeven niet voor het klimmen in de bergen geschikt zijn. Maar dat zijn ze blijkbaar wel. Hij trekt zo hoog de bergen in omdat hij daar veilig is voor roofdieren als grizzlyberen, wolven en coyotes. Terwijl grote adelaars op hun kalfjes loeren. Hij is dus door gevaren omringd….  De berggeit laat zien dat hij moed, durf en volharding bezit. 

Wij mensen, zouden net als de berggeiten, hoogvliegers moeten zijn, maar dan op de bergtoppen van het leven. Je denkt dat dit niet te doen ? Jawel hoor. Kijk maar eens naar het voorbeeld van het kleine meisje dat voor het eerst leerde paardrijden. In het begin zat zij keurig netjes op de rug van het paard, maar door diens bewegingen schoof ze  steeds meer naar de zijkant tot ze in een onbewaakt moment naar beneden kukelde. Het meisje moest even wat traantjes wegpinken natuurlijk. Maar haar moeder bemoedigde haar en zei (en dat had ze misschien beter anders kunnen zeggen): “Je wordt pas een goede ruiter als je 1000 keer van je paard gevallen bent.”

Toen het meisje een volgende keer weer viel zou je dan ook denken dat ze het zou opgeven. Want eerst 1000 keer vallen en dan pas een goede ruiter zijn? Dat is nogal wat. Maar nee, de uk zei: “Hoeveel keer ben ik nu al gevallen?”, en ze ging door en door…... totdat ze de rijkunst perfect meester was.

Om ‘hoogvliegers’ te worden moeten we dus echt iets willen, er echt voor gaan, en dus vooral volharden op de weg naar ons doel. En laat het dan vooral ook een goed doel zijn.

 

Net zoals de berggeit de hoogste toppen beklimt om uit de klauwen van de roofdieren te blijven, zo zullen wij de hoogste toppen moeten beklimmen om uit de 'klauwen' te blijven van wellust, hebzucht, boosheid, jaloezie, haat, wraak, bedrog, enz.  En als we dan net zo volhardend zijn als het kleine meisje, dan gaat ons dat zeker lukken.

Jazeker, we kunnen dat!

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.