Krachtige aansporing

Gepubliceerd op 16 oktober 2021 om 15:28

Op deze pagina enkele krachtige teksten die ons helpen beseffen dat het erg belangrijk is om goede keuzes te maken.

Want:

“Geluk en ellende zijn het gevolg van je eigen handelingen.

Of je deze waarheid nu wel of niet aanvaardt, je moet alle gevolgen van je handelingen ondergaan.

Dit is een natuurwet.”

 

Dit is een tekst die vanuit verschillende bronnen tot ons komt. Als het waar is wat daar staat, dan zou de schrik je wel eens om het hart kunnen slaan. Maar anderzijds kan het je juist heel erg bemoedigen. Want als alleen wijzelf ons geluk of ellende veroorzaken door onze eigen handelingen, dan kunnen we die toch verbeteren als ze niet goed waren? Dit betekent dus dat we voor ons geluk niet afhankelijk zijn van een ander, maar wel van onszelf.

 

Dit idee is nieuw voor veel mensen. Want we denken altijd dat anderen ons gelukkig moeten maken. Te beginnen met de prins op het witte paard. Of de economie en de politiek, want daar voelen we ons heel erg van afhankelijk. Natuurlijk is dat op het eerste oog ook zo, maar het schijnt dat de natuurwet waarover we hier spreken, de wetten van de wereld overstijgt. Dat is toch onvoorstelbaar goed nieuws? Dat betekent heel simpel dat de natuurwetten en de kosmische intelligentie beter zorgen voor het geluk van een individu (tenminste als we er mee meewerken), dan dat de wereldse wetten dat doen, want die zijn helaas vaak niet goed en soms zelfs zeer onrechtvaardig.

 

Een ander veranderen kunnen we niet. En maar goed ook. Stel je voor dat we alle gekte die er in de wereld heerst zouden moeten aanpakken, dat we daar verantwoordelijk voor zouden zijn. Daar hebben we (als individu) niet genoeg kennis, tijd, geld en energie voor. Maar we kunnen wel onszelf verbeteren waar dat nodig is. Dat is te hanteren.

Laat de wereld maar gek doen. Maar laten wijzelf het goed doen, althans zo goed mogelijk. Hiermee blijken we de sleutel voor ons eigen geluk in handen te hebben. Bovendien, als wij het zelf zo goed mogelijk doen, halen we niet alleen ons eigen geluk naderbij, maar dragen we tegelijkertijd bij aan een betere wereld.

Het mes snijdt dus aan twee kanten. Wat weerhoudt ons nog?

 

WELKE KANT van de medaille KIEZEN WE?

Want wat we kiezen, dus wat we gaan doen, de gevolgen daarvan zullen we blijkbaar ondergaan.

Resultaat? Geluk of ongeluk.

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.