De oude Healer

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 00:25

De oude Healer sprak:

 

  • 't Is niet je rug die pijn doet, maar 't is de last die je draagt.
  • 't Zijn niet je ogen die pijn doen, maar 't is het onrecht dat je ziet.
  • 't Is niet je hoofd dat pijn doet, maar 't zijn je gedachten die pijn doen.
  • 't Is niet je keel die pijn doet, maar dat wat je niet durft uit te spreken, waar je niet voor uit durft te komen.
  • 't Is niet je buik die pijn doet, maar je ziel die niet kan verteren wat er om jou heen nu aan het gebeuren is.
  • 't Is niet je hart dat pijn doet, maar 't gebrek aan liefde.
  • En 't is de liefde zelf die al deze pijn kan genezen.

       Liefde is het meest krachtige medicijn.

                                                             Een oude sjamaan (de ouder Healer)

 

Lichaam, ziel en geest werken ten nauwste samen.  Wat je lichaam als pijn of probleem ervaart is daarvoor al begonnen als pijn of probleem in je denken, in je gevoel, in je hart, in je ziel. En dat komt dan in je lichaam tot uiting.

 

Oude wijze boeken leren ons dat stress grondoorzaak nr. 1 is van alle ziektes. Of dit inderdaad van alle ziektes is, dat durf ik niet te zeggen. Maar ik ben er wel van overtuigd dat het in ieder geval van heel veel ziektes wel zo is. Men noemt dat dan psychosomatische klachten.  Zoals dat je van stress (zoals spanning, boosheid, zorgen, angsten, enz.) huiduitslag kunt krijgen. of hoofdpijn, of knikkende knieën. Maar daar stopt het niet. Het gaat verder.

Als de dokter bijv. zegt dat je slaapprobleem veroorzaakt wordt omdat je een bepaald hormoon niet aanmaakt, dan zou de vraag moeten zijn: hoe komt het dat mijn lichaam dat hormoon niet aanmaakt. Het antwoord waar je dan bij uitkomt is hoogstwaarschijnlijk stress. Dit slaapprobleem kun je natuurlijk proberen op te lossen met hormoonpillen of slaapmedicatie, maar in mijn ogen is het nog veel belangrijker dat je iets doet aan het verminderen of voorkomen van die stress. Dát dient opgelost te worden. Want dat is immers de grondoorzaak.

Zoals de healer hierboven zegt: "Het Is niet je keel die pijn doet, maar dat wat je niet durft uit te spreken, waar je niet voor uit durft te komen". Dan dien je te leren om dat juist wel te doen, op een goede manier.

Als dus je rug pijn doet omdat je een te zware (psychische of emotionele) last draagt, dan hoor je die last te verlichten, of beter nog helemaal van je af te leggen.

 

Liefde is het meest krachtige medicijn.

 

Iedereen heeft de mond vol over liefde. Er zijn echter verschillende niveaus en soorten liefde. Maar hier wordt natuurlijk de zuivere liefde bedoeld. Zuivere liefde voor de ander. Maar ook zuivere liefde voor jezelf.

Als je liefde wilt uitdragen, begint dat eigenlijk met zelfliefde.  Deze zelfliefde dient geen ego-liefde te zijn, maar liefde vanuit je eigen Ziel voor jezelf. Dus je houdt van jezelf, maar niet om egoïstische redenen. Je houd je van jezelf omdat je bijv. weet dat je van binnen een mooi en goed mens bent, dat je iedereen het beste gunt, en dat iedereen gelukkig is. Van jezelf houden betekent ook dat je goed voor jezelf zorgt. Dat je bijv. op tijd rust en ontspant na een dag werken. Zodoende behoud je je kracht en goed humeur. Dan ben je een zegen voor je omgeving.

Blijkbaar is het zo dat wanneer je niet van jezelf houdt, je ook niet echt van een ander kunt houden.

 

Als je niet van jezelf houdt, dat je bijv. kritiek hebt op jezelf, jezelf afwijst, dan is dat het ergste wat je kunt doen. Veel mensen staan bijv. voor een spiegel, kijken naar zichzelf, en hebben kritiek: 'ik ben veel te dik', 'ik zie er niet goed uit', 'mijn haar is een ramp', en ga zo maar door. Stel je voor dat een ander dit alles tegen jou zou zeggen, dan zou dat niet fijn zijn, nietwaar? En misschien word je zelfs wel boos. Maar mag jijzelf dat dan wel tegen jezelf zeggen? Dat is nog beduidend erger dan wanneer iemand anders het zegt. Jij hoort de eerste te zijn die van jou houdt. Wees dus lief voor jezelf. Zie je eigen goede kanten,  zie je kwaliteiten (die heeft iedereen op een ander gebied),  zie hoe mooi je bent van binnen. Dat is van het grootste belang. Want weet je nog? Dat waar je aandacht naar toe gaat, dat wordt sterk

Dat je dus goed voor jezelf zorgt, dat je jezelf waardeert, dat je jezelf liefhebt, dat heeft niets met ego-liefde te maken, maar met de liefde die uit je ziel komt. Want je ziel ziet altijd het beste in iedereen. Ook ik jou. Al heb jij nog zoveel 'fouten', je ziel houdt van jou en ook van die ander. Want in onze Kernen, in onze Ziel, zijn we allemaal één en dezelfde.  Aan de buitenkant zien we er anders uit. Het zijn allemaal andere vormen. Het is de buitenkant die ons verschillend maakt. Ook in ons denken en voelen verschillen we. We  hebben andere wensen en verlangens.

In onze Ziel zijn we dus één. En daar is alleen maar goedheid en schoonheid. Dus we dienen allemaal te leren leven vanuit onze Ziel. En dan doet ons lichaam ook geen pijn meer zoals in de tekst bovenaan beschreven staat.

 

Laten we de wijsheid van de oude Healer volgen.

Laten we leven in Liefde.

Voor onszelf én voor de ander.

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.