Vertrouwen .............. ?????

Gepubliceerd op 28 december 2022 om 01:05

Het is en blijft spannend op alle gebied. Vooral ook op politiek terrein in het eigen land, evenals in het hele wereldgebeuren.

Op zo ontzettend veel plaatsen zijn er serieuze dingen aan de hand. Er is een virus dat rondwaart. De economie heeft het razend moeilijk. Er woedt een vreselijke oorlog.  Het leven is veel en veel duurder geworden.  De mensen zijn niet eens meer zeker van hun pensioen. Velen zijn boos..........

Ook de gezondheid van de mensen laat veel te wensen over. Blijkbaar is meer dan de helft van de bevolking chronisch ziek. En wij zijn dat 'normaal' gaan vinden. Of toch niet? Velen zijn gestrest door de spanning van de laatste tijd en zien de toekomst zwaar tegemoet. Wordt het beter of slechter? 

Het is net of er geen einde komt aan die maatschappelijke onrust en turbulentie. En dat werkt door op het individu. Veel te veel mensen gaan letterlijk diep gebukt onder de druk en de gevolgen van de elkaar snel opvolgende crises. Want ja, je zult maar aangewezen zijn op de voedselbank en ‘s winters in de kou moeten zitten omdat je verwarming is afgesloten. Hoe voorkom je dan dat je wanhopig wordt? Zeker ook wanneer je vertrouwen in de overheid tot het nulpunt is gedaald. En je zelfs geen vertrouwen meer hebt in de geestelijke leiders en de mensen om je heen. Dan voel je je zo machteloos en kun je alleen maar toekijken. Tenminste dat denk je dan.

Het vertrouwen en de moed verliezen is een van de ergste dingen die je in je leven kunt toelaten.

 

Als je zover gekomen bent dat je moedeloos en wanhopig geworden bent is het heel erg moeilijk om het tij weer te keren.  Maar toch zouden we dat moeten doen. In wat voor situatie we ook zitten. Want als je moedeloos en wanhopig blijft, als je daar niet uit komt, dan gaat de spiraal alleen maar omlaag en zul je de strijd uiteindelijk verliezen.

Nee, we dienen te leren wat we te leren hebben en te doen wat we kunnen (of zouden moeten) doen. En dat is op de eerste plaats weer leren vertrouwen. Maar waarop? Op de overheid? Op de banken en op politieke leiders? Op je werkgever? Op de mensen om je heen? Of kijken we iets verder en leren we vertrouwen op de Goddelijke Universele Kracht?

Enkel deze laatste Bron blijkt dé  ultieme Bron te zijn die echt te vertrouwen is en die zelfs ook nog eens alles voor je regelt. En die Bron is niet gebonden aan een of andere religie. Nee, het is de enige echte Universele Bron die er voor iedereen is.

 

Als je maar echt vertrouwt!

Dát is de sleutel!

Als je echt weer wilt leren vertrouwen, dan voelt dat als een sprong in het diepe, waarbij je geen uitzicht hebt en ook geen inzicht. Dat vergt alles van je. Dat is een omschakeling van 100%. Wij zijn gewend om zelf de touwtjes in handen te houden. En nu moet je die juist loslaten. En dat doe je inderdaad niet zomaar. Je moet eigenlijk als een bungeejumper worden, maar dan zonder elastiek. Die gemoedstoestand heb je nodig, zonder voorbehoud of geheime vangnetten. Ook al ben je doodsbang van het idee om ‘te springen’, toch geeft het je een groot bevrijd en opgelucht gevoel als je de sprong in het onbekende eenmaal waagt.

 

En als je tenslotte genoeg vertrouwen hebt opgebouwd voor de quantumsprong (de uiteindelijke megasprong van overgave), dan maak je zelfs geen plannen of voorbereidingen meer. Je ’springt’ dan gewoon en staat nauwelijks stil bij wat er gebeurt. Beter nog: je kijkt toe wat er gebeurt en hoe het zich ontwikkelt. En daar handel je dan naar.

Maar het gaat er vooral om dat je durft te springen. En als je het dan uiteindelijk doet, smaak je de opwinding van ‘de vrije val door de lege ruimte’. Dan opent zich iets onmetelijks. Dan is je leven geen gewoon leven meer, maar wordt het vol van God. Dan stroomt het over.

 

Vertrouw dus op het leven.

Vooral ook als het tegenzit.

 

Als je voldoende vertrouwen ontwikkeld hebt kun je je denken opzij zetten en je kennis laten varen.

Als je hart onschuldig is en de muren verdwenen zijn sta je in verbinding met de oneindigheid.

En weet, dat als dat het geval is, je nooit bedrogen zult uitkomen.

 

Bewerkte tekst uit Osho Zen Tarot

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.