Heb goede plaatjes in je hoofd

Gepubliceerd op 19 juni 2023 om 11:50

Wat kun je bereiken met 'goede plaatjes' in je hoofd?

En de volgende vraag is: "Wat voor ‘plaatjes’ heb jij in je hoofd? Welke energie straal jij uit?"

Visualiseren

Het zien van ‘plaatjes’ in je hoofd, noemt men ook wel visualiseren. Zelfs met je ogen open kun je de beeltenis van je overleden oma voor de geest halen, dus visualiseren. Iedereen kan het. Zelfs gewone ‘simpele’ mensen weten hoe visualiseren werkt. Zoals het boerenechtpaar dat onlangs op t.v. te zien was.

 

Toen de boer een ezeltje aan de leidsels wilde nemen om het naar een andere wei te brengen, werkte het beestje niet mee. Dat is een welbekend verschijnsel bij deze dieren. De vrouw die dat zag, zei tegen haar man:  “Je moet denken dat je een wortel bent en dan komt hij wel.” En warempel, het gebeurde. Het dier reageerde onmiddellijk. Het liep ‘de wortel’ achterna.

Misschien denk je nu dat dit niet waar kan zijn, maar de bekendste hondenfluisteraar ter wereld (Cesar Millan) verkondigt hetzelfde. Hij leert de hondenbaasjes altijd dat ze het juiste plaatje alvast in hun hoofd moeten hebben voordat ze met de hond gaan wandelen of iets dergelijks. Want de hond pikt heel gemakkelijk de energie van de gedachte op. Precies zoals het ezeltje dat deed.

 

Denk in dit verband ook eens aan de Aboriginals in Australië. Zij zijn de oorspronkelijke bewoners van dat land. Van hen is bekend dat ze, voordat ze een kind zouden verwekken, het eerst gingen ‘dromen’. Ze droomden dan (visualiseerden het dus), dat het kindje mooi, gezond en sterk zou zijn als het ter wereld kwam. Dus dat volk was lang niet zo ‘primitief’ als men aanvankelijk aannam. Integendeel, op gebied van natuurlijke zaken waren ze ons ver vooruit. Zo was bij hen bijv. telepathie  heel normaal. Van kilometers ver zond men elkaar gedachten toe. Maar sinds de telefoon e.d. zijn intrede deed, is dat talent steeds meer verloren gegaan.

 

 

Beste lezer, wat voor ‘plaatjes’ heb jij in je hoofd? Welke energie straal jij uit? Toch niet dat de huidige crisis alleen maar slechter wordt? Het is duizendmaal beter om de oplossingen al in je hoofd ’te zien’. Daarmee help je de zaak de goede kant uit.

Draai dus de negatieve plaatjes die je in je hoofd hebt om! Maak er goede plaatjes van. Zie verbeteringen. Heb vertrouwen! Heb het ideaalbeeld voor ogen. Topsporters doen dat ook. Zij visualiseren bijv. duizenden keren dat de bal zonder haperen in het net valt. En als het dan zover is, gebeurt het ook. Het ’plaatje’ wordt niet altijd onmiddellijk gerealiseerd, maar je moet er aan blijven vasthouden.

 

De praktijk heeft ons geleerd dat het voor mensen vooral heel moeilijk is om te beseffen wat voor gedachten en gevoelens ze hebben. Let daar eens op.  Sla jezelf gade. En verander waar dat nodig is. Je bewijst er jezelf én de wereld een grote dienst mee. Ook al heb je (zoals iemand het eens zo mooi zei) wel ‘vijfentwintig managers’ in je hoofd die alles zo druk regelen, breng ze tot bedaren. Beter nog, zet ze er uit. En begin met een rustige sfeer in je hoofd te creëren, met de juiste ‘plaatjes’. Nu je weet hoe belangrijk het is om goede gedachten en goede ‘plaatjes’ in je hoofd te hebben, ben je dan eigenlijk niet ‘verplicht’ om alert te zijn dat je dan ook steeds het goede voor ogen  houdt? Met goede plaatjes in je hoofd ben je energieker, blijer, en huppel je met meer vertrouwen door het leven.

 

Twijfel je nog?

Doe dan eens even onderstaande oefening. Die laat je voelen wat voor effect visualiseren meteen al kan hebben op je lichaam. Doe jezelf dus dit plezier en neem de proef op de som, want van zelf doen leer je het meest.

Het gaat om het volgende:

 

1) Sta gewoon stevig op de grond met je voeten enigszins gespreid. Verplaats je voeten niet tijdens de oefening. Strek je rechterarm horizontaal recht voor je uit en kijk naar je vingertoppen. Blijf daar naar kijken terwijl je je arm helemaal (nog steeds horizontaal) naar rechts draait, zover als je kunt. Houd het punt hoe ver je met je arm komt in gedachten, en kom vervolgens terug in je uitgangspositie. Houd je voeten nog steeds op dezelfde plek.

 

2) Sluit nu je ogen en visualiseer (zie dus alleen maar in gedachten, je doet het dus niet echt), dat je weer je arm horizontaal voorwaarts strekt en dat je naar de toppen van je vingers kijkt. Draai dan (nog steeds alleen maar in je denken) je arm weer horizontaal helemaal naar rechts, verder en verder, helemaal in het rond. In gedachten kun je dus veel verder draaien met je arm, dan wat je zojuist in werkelijkheid deed. Kom daarna in gedachten weer terug in je uitgangspositie.

 

3) Open vervolgens je ogen en herhaal punt 1. Kijk hoever je nu komt met je arm. Dus nu in het echt. Hoogstwaarschijnlijk kom je beduidend verder dan de eerste keer. De mensen die de oefening deden gaven allemaal aan dat ze met hun arm de tweede keer ongeveer 20 of 30 cm. verder draaiden.

 

Dit is een bewijs wat een visualisatie kan doen. In dit geval is het effect meteen met je lichaam te meten. Kun je nagaan wat het dan voor effect heeft op je onderbewuste. Daar is het wellicht nog veel groter en ook veel belangrijker. Want vanuit je onderbewuste geef je impulsen aan wat je ’bewust’ doet.  

 

Nu je dit alles gelezen hebt, ben je misschien van gedachten veranderd, en doe je je best om voortaan ook goede ‘plaatjes’ in je hoofd te hebben.  Visualiseer het gewenste beeld zo duidelijk mogelijk, telkens weer. Het effect zal niet uitblijven. Een plaatje vertelt je onderbewuste en het universum meer dan duizend woorden dat doen.

 

VicToria

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.