Enkele opstekers

Gepubliceerd op 15 oktober 2023 om 00:47

Wat vind je van dit mooie doosje in hartvorm? Stel dat iemand dat zelf gemaakt heeft en wel speciaal voor jou. Dan ben je daar toch bijzonder blij mee? De zorg en de liefde van de maker zitten helemaal in dit mooie cadeau verweven.

En stel dat je dat doosje open doet. En dat je ziet dat het propvol gevuld is met netjes opgerolde briefjes, versierd met een mooi lintje. En dat je dan zo’n rolletje open rolt en leest: “Jij bent de liefste mama. Het was zo fijn om met jou te gaan paardrijden, samen door het bos.” En dat elk briefje weer een andere lieve boodschap heeft. Dan ben je toch zeer ontroerd?

Dat overkwam een moeder. Zij zat in een moeilijke positie, en werd op o.a. deze manier door haar tienerdochter getroost.

Misschien is dit wel een leuk idee om zelf ook zoiets te maken voor iemand die speciaal is voor jou. Je beleeft dan 3x vreugde aan dit cadeau. Eerst door het te maken. Dat geeft reeds enige uren plezier. Vervolgens dat je het kunt geven en tenslotte dat je ziet hoe blij de ontvanger is. Bovendien geniet je dan ook nog van de herinnering eraan.

Is dit niet een echte opsteker? Het zal in ieder geval ten zeerste gewaardeerd worden.

 

EEN TOVERSTAF

Wat je uitstraalt keert naar je terug. Hier zullen we allemaal onderhand wel van  doordrongen zijn, maar Omraam Mikhaël Aïvanhov legt het nog eens op een speciale manier uit. Hij zegt:

"Let op elk woord dat je uitspreekt, want in de natuur is er altijd een van de vier elementen – aarde, water, licht en vuur – dat het moment afwacht om in de stof te verwerkelijken wat je uitgesproken hebt. Het kan lang duren voordat het zaadje dat iemand gezaaid heeft gerealiseerd wordt, maar het gebeurt onvermijdelijk.

Net zoals de wind de zaden meevoert zodat ze ergens ver weg neerkomen, zo vliegen ook je woorden uit en zullen ergens in de ruimte goede of slechte resultaten voortbrengen.

Leer dus om met liefde te spreken over bloemen, vogels, bomen, dieren en mensen. Iemand die woorden spreekt die verwarmen, verlevendigen, inspireren, en het heilig vuur ontsteken, beschikt in de mond over een toverstaf. "

Mooi toch? Want iedereen heeft zo’n toverstaf.

 

En wat vind je van onderstaande tekst?

Dus als je binnenin je geen problemen hebt, zul je ze buiten je ook niet hebben.

Als dat waar is, dan hoeven we alleen maar in ons innerlijke de zaken op een rijtje te zetten. Zal dat lukken? Het is zeker de moeite waard om het uit te proberen. Het is in ieder geval een opsteker dat je eigenlijk alleen maar aan jezelf hoeft te werken, en dat je daarmee ook de problemen buiten jou oplost. Het is niet altijd gemakkelijk, en ook soms wel onmogelijk, om bepaalde problemen die buiten je liggen, tot een goed einde te brengen. Ook zijn we niet in staat om een ander mens te veranderen. Daar moet de persoon in kwestie zelf voor openstaan, anders lukt het beslist niet.  Maar jezelf aanpakken in je innerlijke, dat kun je altijd.

 

 

Zit er een positieve betekenis

in leed en lijden?

 

Blijkbaar wel, want verdriet maakt de wijsheid in de mens wakker. Zonder smart kan er dan ook geen wijsheid zijn.

Leed leert de mens vele wijze lessen. Pas nadat hij door smart heen is gegaan, kan de mens geluk verwezenlijken. Dat is tenminste wat wijze boeken ons leren.

 

Dit te weten kan ons leed en lijden dan ook verzachten. Want het is dus niet voor niets dat we soms door moeilijke tijden heen moeten gaan. Dit geeft ons moed. Ook al is die pijn of dat lijden behoorlijk zwaar. Achteraf bekeken sta je wel eens versteld dat een mens zoveel kan dragen. En als die moeilijke periode dan achter je ligt en je kijkt terug, dan zie je inderdaad dat de persoon zoveel wijzer geworden is, en zachter en liefdevoller. En dat hij meer begrip heeft voor een ander.

Dat niets voor niets is, is ook weer een opsteker.

Laten we er ons voordeel mee doen.

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.