Moeders zijn onmisbaar

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 19:13

Het moeder-zijn is heel erg belangrijk. Dat dienen we allemaal goed te beseffen. En het klinkt misschien een beetje ouderwets, vanuit de tijd van vóór de vrouwenemancipatie, maar het is o zo waar. Bekijk het zelf maar eens. En vorm je eigen weloverwogen mening.

Onderstaande tekst kom uit Sanathana Sarathi, een tijdschrift uit India, okt. 1983. En die wijsheid geldt nog steeds. Het gaat om universele, natuurlijke waarheden die altijd geldig zijn. Ongeacht  ons zogenaamde 'moderne denken'.                             De tekst leert ons het volgende:

Blijkbaar zijn vrouwen onmisbaar bij de opbouw van een land, want de leerschool van ieder mens begint in de moederschoot. Voor iedereen is de moeder de eerste schat. Het is belangrijk dat iedereen dat inziet. De vader is bijzonder waardevol, maar de moeder komt eerst. De vader en de moeder zijn eigenlijk onafscheidelijk verbonden en iedereen zou zijn/haar ouders moeten liefhebben. De vader en de moeder mogen dan lichamelijk apart staan, maar spiritueel horen ze één te zijn, want in hen beiden woont het ene universele Zelf.

Het lichaam heeft behoefte aan eten en drinken, rust en werk e.d., maar het innerlijke Zelf  kent waarheid, verdraagzaamheid, liefde, sympathie, enz. Als je er over nadenkt, dan besef je dat je eigenlijk niet het lichaam bent, maar dat je dát bent wat je lichaam levend maakt, je innerlijke Zelf, ofwel de Ziel. Die is zelfs onsterfelijk.

De mens echter richt zijn aandacht liever op allerlei activiteiten om rijkdom en aanzien te verwerven. Overal in de wereld zien we wanorde, geweld en strijd. De wereld is als een ziek persoon die gekweld wordt door vele kwalen. Het geneesmiddel hiervoor is dat men zich dient te ontdoen van egoïsme, begeerte en hebzucht.  Men dient zich te verheffen boven de dierlijke aard. Door zuiverheid van hart en het aankweken van liefde voor de ander (onbaatzuchtigheid) zullen de mensen eenheid bereiken. Het bouwwerk van het menselijk leven zou moeten rusten op het aankweken van deze fundamentele eigenschappen. Hier vervult de vrouw een doorslaggevende rol.

Alleen toegewijde moeders kunnen een natie kinderen voortbrengen                         die zullen ijveren voor een grootse toekomst van hun land.

 

 

 

Bij de vrouw overheersen de eigenschappen waarheid, opoffering en vrede. Vrouwen zijn bezorgd over de zuiverheid en het welzijn van de gemeenschap. De liefde van de vader staat vaak in verband met wereldse verlangens, terwijl de liefde van de moeder meer verbonden is met spirituele zaken. Vandaag de dag hebben we ruimdenkende, spiritueel georiënteerde  moeders nodig.

 

Goede moeders zijn belangrijker dan goede echtgenotes. Een goede echtgenote is alleen belangrijk voor haar echtgenoot, maar een goede moeder is een aanwinst voor de gehele natie.

 

Moeders verdienen het om gesteund te worden. Dat kunnen moeders onder elkaar al doen, maar dat hoort iedereen te doen.

 

 

Moeders zijn onmisbaar bij de opbouw van een land.

 

Toegewijde moeders zijn de steunpilaar van het gezin én van de samenleving. Daar mogen we best eens bij stilstaan. (Zonder andere vrouwen en moeders iets te kort te doen.) Of je het nu wel of niet erkent, de moeder vervult de eerste belangrijke taken van en voor het kind. En als je die lijn doortrekt, doen ze die taken in feite meteen voor de hele samenleving. Daarom hoort de samenleving moeders te eren, te waarderen en te steunen.

 

Wanneer mannen én vrouwen zich in de fundamentele waarden ontwikkelen zal er meer begrip, saamhorigheid en liefde ontstaan. En ook dat komt ten goede aan een veilige en grootse toekomst van het land. Vrouwen dienen vaak het voortouw te nemen, omdat zij blijkbaar met meer 'spirituele goederen' zijn toegerust dan mannen.

 

En om af te sluiten:

 

De 3 G's van Gezondheid, Geluk en Genieten,

 

 

Een zachte blik, een blij gelaat,

Een vriend'lijk woord, een goede daad,

Al lijkt 't weinig wat je schenkt,

Je geeft veel meer dan je denkt.

 

Helaas bestaat er geen dagcrème

tegen een chagrijnig gezicht.

 

 

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.