Positief, positief, positief

Gepubliceerd op 1 oktober 2020 om 16:17

Als je dit leest, denk je misschien: “Positief, ja dat woord heb ik nu wel vaak genoeg gehoord.”

Als dat zo is, dat je je buik er bijna ‘vol van hebt’ dan is dat heel begrijpelijk. Op bijna elk probleem dat zich voordoet, krijgt men als goedbedoelde oplossing aangereikt dat je het vooral positief moeten blijven bekijken. Toch zit er heel veel wijsheid in deze raad, ook al willen we het misschien niet meer horen. Want weet je wel wat er gebeurt als we positief dan wel negatief ingesteld zijn?

 

Welnu:

Elke gedachte die we uitzenden is een elektrische impuls. Die impuls beïnvloedt zaken buiten ons, maar net zo goed de zaken binnen in ons. Dat wil zeggen dat iedere keer dat wij een gedachte uitzenden (en dat zijn er per dag verschrikkelijk veel) onze eigen lichaamscellen een elektrische impuls te verwerken krijgen. Daardoor ontstaat een biochemische reactie. Als het een positieve gedachte was, dan zal er een positieve reactie ontstaan. Als het een negatieve gedachte was, zal er een negatieve reactie ontstaan.

Er is weinig fantasie voor nodig om te beseffen dat de positieve reacties van onze cellen het lichaam ondersteunen en sterk maken, en dat de negatieve het omgekeerde doen.

Uit eigen ervaring kunnen we allemaal vaststellen wat positieve gedachten (evenals positieve berichten, complimentjes, een houding van dankbaar zijn, enz.) in ons lichaam teweeg brengen. Je voelt je licht, je voelt je vrolijk, je krijgt energie, je kunt bergen verzetten…. Op dezelfde manier helpt positiviteit het lichaam genezen als het ziek is.

Dus: als we kunnen kiezen, waar kiezen we dan voor? Toch maar voor het positieve?

 

Trouwens, we hebben eigenlijk geen andere keuze dan te kiezen voor het positieve. Want als je voor het negatieve kiest, dan kun je er donder op zeggen dat de zaken minder goed zullen gaan. Wát het ook is.

Dus: duim op en altijd de positieve kant van de dingen blijven opzoeken. Ook al zul je soms (of vaak) ook oog moeten hebben voor het negatieve, omdat je dat hoort aan te pakken. Maar zelfs wanneer iets negatiefs je pad kruist, kun je daar de positieve kant van proberen in te zien. Al is het alleen al maar de les die je er uit kunt leren. Of vooral de les die je er uit leert. Een medaille heeft immers altijd twee kanten.

 

Dus: wat er ook gebeurt, misschien eerst even uithuilen, maar dan toch nog altijd blijven glimlachen. Blijf beslist de zonzijde van het leven opzoeken en houd je duim omhoog!!!

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.