Geweldig goed bericht

Gepubliceerd op 12 januari 2021 om 00:09

Het citaat in dit artikel is van groot belang voor iedereen die zich inspant om positiever in het leven te staan. Zeker ook in moeilijke tijden zoals nu. Namelijk:

“Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat een bevestigende gedachte honderden malen krachtiger is dan een negatieve gedachte.”

- Michael Bernard Beckwith -

Soortgelijke teksten zijn ook te vernemen uit andere bronnen. Dus dit citaat staat niet op zichzelf.

 

Dringt het wel goed tot ons door wat daar staat?  Want dit is een heel belangrijk gegeven, zeker in de huidige crisis die onze gezondheid bedreigt, met de daarbij behorende onaangename maatregelen. We zouden dit wel eens heel goed kunnen gebruiken.

 

Ook in gewone tijden, dus niet alleen wanneer het leven zo ingewikkeld is als nu, is het al moeilijk genoeg om geen negatieve gedachten te hebben. Want die floepen sowieso geregeld al snel je brein binnen voordat je het in de gaten hebt. Maar in de huidige, woelige tijd is het al helemaal moeilijk om positief te zijn en te blijven. En toch zeker als de t.v. al dat negatieve nieuws over ons uitstrooit. Het lijkt wel of er niets anders meer is.

 

Eerst zagen we op de t.v. beelden van zwaar zieke mensen op de intensive care en het dodenaantal was hoog. En nu zijn het de grote aantallen van besmettingen die ons doen bibberen en beven. Je zou al voor veel minder bang worden. 't Is toch ongelooflijk wat zo'n virus voor elkaar krijgt? Als je het zo eens op een rijtje zet, kun je het bijna niet geloven. Je mag elkaar namelijk niet meer knuffelen.  Opa's en oma's mogen hun kleinkinderen niet meer op bezoek krijgen. Ouderen vereenzamen en kwijnen zelfs weg in het verzorgingshuis. Kinderen mogen niet naar school maar zitten thuis en krijgen on-line les. Mensen moeten ook zoveel mogelijk thuiswerken. Middenstanders gaan failliet en daardoor verliezen veel mensen hun baan. Festivals, kermissen e.d. zijn uit den boze.  Je moet van iedereen 1,5 m. afstand houden. Je kunt geen kroegjes en restaurants meer bezoeken. Je vakanties zijn uitgesteld of helemaal afgelast. En dan heb je ook nog die ongemakkelijke, ongezonde en benauwde mondkapjes die je moet dragen als je een openbare ruimte binnengaat. En als klap op de vuurpijl blijkt het cijfer van zelfdodingen met 600% gestegen te zijn. Het is te gek voor woorden. Hadden we dit twee jaar geleden zo kunnen bedenken? Dat het zou zijn zoals het nu is? En dan zouden we op de koop toe ook nog een veel te haastig ontwikkelde inenting moeten nemen waar veel kritiek op is, en waar nog lang niet iedereen vertrouwen in heeft. Dat heeft deze ziekteverwekker allemaal voor elkaar gekregen.

 

Waar zijn we  in verzeild geraakt? Het abnormale zijn we bijna normaal gaan vinden. We lopen al bijna automatisch in een boog van 1,5 meter om elkaar heen. Dat is heel akelig en vervreemdend. Gekker moet het niet worden. Logisch toch dat je bij dit alles heel gemakkelijk negatieve gedachten en gevoelens hebt? Voor de duidelijkheid: bij negatieve gedachten voel je je altijd minder goed. Veel mensen herkennen het vaak niet eens bij zichzelf als ze negatief bezig zijn. Daarom hier een paar voorbeelden. Zoals dat mensen echt bang kunnen zijn om besmet te raken. Je ziet zelfs mondkapjes op straat. Mensen zijn wanhopig als ze hun bedrijf naar de knoppen zien gaan. Veel mensen zijn ook boos, want ze vinden de maatregelen veel te ver gaan. Ook zijn er mensen bezorgd en ongeduldig dat het allemaal zo lang duurt, enz. Dit rijtje is gemakkelijk aan te vullen met geïrriteerdheid, frustratie, woede, haat, afgunst, kort aangezet zijn (prikkelbaarheid), enz.

 

Dit alles duurt al veel te lang. Het is te hopen dat het nu snel voorbij zal zijn. Maar voor het zover is, kunnen we de wijsheid van bovenvermeld citaat heel goed gebruiken, zeker ook om deze tijd zo goed mogelijk door te komen.  Als we nog eens naar het citaat kijken, dan lezen we dat bevestigende (dus positieve) gedachten zelfs honderden malen sterker zijn dan negatieve gedachten.  Wat staat ons dus te doen? Jazeker, de negatieve gedachten vervangen door positieve. Echter, dat lijkt  gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch horen we deze kans  aan te grijpen. Want het is een probaat middel.

 

Dat anderen negatief denken, daar kun je weinig aan doen. Maar bij jezelf kun je dat patroon doorbreken. Kennen we de natuurlijke wet van de aantrekking nog? Dat het universum  automatisch reageert op alles wat je denkt, voelt en doet? Het universum is als een spiegel die jouw uitgezonden energie versterkt naar je terugstuurt. Dus alles wat je denkt, voelt en doet, keert in versterkte mate naar je terug. Het positieve wordt dus sterker en het negatieve ook.

Het universum heeft geen keus om het anders te doen, want het is een natuurwet, een levenswet. Het werkt nu eenmaal zo. Ook in moeilijke tijden. Het is vandaag de dag dus extra belangrijk dat je niet in het negatieve blijft hangen, maar dat je er positiviteit voor in de plaats zet.

 

Hoe pas je dat toe?

Als je positief door het leven wilt gaan, betekent dat niet dat je je ogen sluit voor wat er gaande is. We zijn geen struisvogels. We weten dus wat er speelt en we raadplegen betrouwbare bronnen om op de hoogte te zijn. Dus kijken we verder dan de gewone alledaagse berichtgeving. Want er zijn veel wetenschappers, artsen,  journalisten en anderen die niet op t.v. verschijnen maar heel veel waardevols te vertellen hebben. Gebruik hierbij je onderscheidingsvermogen. Vooral ook je intuïtie.

En we doen ook wat we moeten doen, want soms moet je problemen daadwerkelijk aanpakken voor wat binnen je vermogen  ligt. We blijven dus niet werkeloos toezien. Maar dat doe je dan rustig en met vertrouwen, wetende dat het allemaal goed komt. En daarna blijf je niet piekeren, je blijft niet met het probleem bezig, maar  je overstijgt dat door je hersenen om te schakelen naar het hebben van goede gedachten.

Bijvoorbeeld:

  • Stel je voor (zie in gedachten voor je) dat je blaakt van gezondheid, want je weet  (vertrouwt erop) dat ziekteverwekkers aan jou voorbij gaan.
  • Zie in gedachten dat de mensen elkaar knuffelen en weer blij zijn.
  • Dat opa's en oma's verheugd hun kleinkinderen in hun armen sluiten.
  • Dat we met een stralende glimlach de supermarkt binnenstappen en vrienden en bekenden met een ferme handdruk begroeten en een schouderklop geven.
  • Zie dat het einde van deze moeilijkheden in zicht is. Zie dat het voorbij is. Alles is veilig.

En zo kun je de oplossing voor vele wereldproblemen ook al voor ogen zien. Zoals:

  • Oorlog is verleden tijd. Er heerst vrede. De mensen zijn dankbaar en blij.
  • Corruptie en bedriegerijen zijn de wereld uit. We weten dat we elkaar kunnen vertrouwen.
  • De politiek zorgt heel goed voor het volk van het hele land. De mensen worden in alles voorzien.
  • Big Pharma heeft zijn machtspositie verloren. De mensen kunnen zelf kiezen of ze alternatieve of reguliere zorg wensen. Deze zijn gelijkwaardig. De gezondheidszorg is trouwens gratis. Evenals het onderwijs.
  • Enz.

 

Vergeet niet dat het universum datgene wat je denkt versterkt naar je terug stuurt.  Zie dus vooral positieve beelden. Want daarmee haal je die positieve toekomst naderbij. Elke keer als je jezelf betrapt op een negatieve gedachte, vervang die dan door aan ets positiefs te denken. Je zult onmiddellijk merken dat de sfeer fijner wordt, dat je bloed gemakkelijker stroomt, en dat je humeur verbetert. Door het positieve verliest het negatieve al zijn kracht.  Wanneer je dus met een negatief ingesteld persoon te maken krijgt, of je bent zelf negatief ingesteld, vervang het dan zo snel mogelijk door iets positiefs voor ogen te halen.

 

Bepaal eens voor jezelf hoe je in het leven staat. Ongeacht in welke tijd we leven. Is het glas voor jou steeds halfleeg? Of is het vaker halfvol? Nu je dit citaat kent, heb je een extra reden om het glas halfvol te zien. En dan zorgt het universum dat het glas zelfs nog voller wordt. Beseffen we inmiddels hoe ontzettend belangrijk het is dat we het positieve de overhand geven?

Dus denk zelf vooral het goede, zie het goede, en doe het goede. Daarmee wordt de wereld mooier. Zeker ook die van jou. De hoge trillingen van het goede, verjagen die van het lagere. Precies zoals je met een lamp een donkere kamer licht maakt. Hoe hoger je trilling hoe beter. Je zou dit als een 'lichtwapen'  kunnen beschouwen. Jijzelf gedijt er heel goed op en het jaagt de vijand op de vlucht.

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.