Go with the flow

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 15:15

Leer om 'met de stroom mee te gaan'. Dat wordt zo vaak gezegd. Maar met welke stroom dan?

 

Met de stroom meegaan is een kreet die veel gebruikt wordt. Maar er zijn meerdere stromen die je kunt bevaren. Welke is het belangrijkst? Welke is het waard om erin mee te gaan? Laten we de allerbeste kiezen.

Als je meegaat met de stroom van bijv. een modetrend, dan is dat leuk en ongevaarlijk. Maar als je meegaat met de stroom van 'Iedereen rookt een jointje, dat is heel normaal', dan moet je je toch even achter de oren krabben en nadenken of dit wel zo is. Want waar leidt die stroom naar toe?

Ga mee met de stroom van het Leven.

Die is gemakkelijk en het beste wat je kunt doen.

De beste stroom om te volgen is die van het Leven,

zoals moeder Natuur het voor ons bedoeld heeft.

 

Deze stroom is veel belangrijker dan alle andere stromen die door menselijke hersenen bedacht zijn. De stroom van het leven leidt je altijd naar een hoger doel. Maar hoe weet je nu of je die goede lijn volgt, zodat je je veilig en gemakkelijk kunt laten meenemen in die 'go with the flow'? 

Welnu, dat is wanneer je van binnenuit voelt dat je juist zit volgens je eigen diepere weten (je intuïtie). Als je bijv. een stroom volgt die overdreven, idioot of gevaarlijk is, dan heb je vanbinnen waarschijnlijk een waarschuwend stemmetje om het niet te doen. Maar daar luister je niet naar en je doet het toch omdat je het leuk of opwindend vindt, of omdat je er rijk van wordt. Of je denkt zelfs helemaal niet na en ben je als een mak schaap dat alles doet wat er verteld wordt. Dan denk je zelfs niet na op welke stroom je je laat meedrijven.

Een vader legde het eens heel treffend uit in één enkele zin. Hij zei tegen zijn dochter: "Al springt het hele dorp in de put, jij doet dat niet'! Het meisje (dat ben ikzelf - VicToria)  heeft deze goede raad haar leven lang nooit vergeten.

 

Als je je overgeeft aan de stroom van het leven, zorgt die er voor dat de dingen voor jou op de juiste plek vallen. Dat wordt geregeld vanuit een Hogere Intelligentie. Als je dit weet en daarop vertrouwt, dan zie je dat het leven inderdaad heel veel gemakkelijker wordt. Je kunt je dan gemakkelijk laten 'meedrijven' omdat je beseft dat jij niet voor het leven hoeft te zorgen, maar dat het leven voor jou zorgt. Jij hoeft alleen maar te doen wat juist en goed is in de gegeven situatie. 'Toevalligheden' vallen vervolgens als puzzelstukjes in elkaar. Er is dus geen sprake meer van 'toeval'.

In feite hoeven wij dus alleen maar mee te werken met die Hogere Intelligentie die in de Natuur en in de Wetten van het Leven tot uiting komt. Dat betekent niet dat wijzelf niets meer hoeven te doen. Nee, je zet altijd je beste beentje voor, en neemt altijd de juiste beslissingen voor wat je op dat moment weet of denkt dat goed is. Maar als je dat gedaan hebt mag je het verder loslaten. Go with the flow. Als iets niet lukte, oké, dan was dat misschien juist goed. Ook al vond je het niet leuk dat het mislukte. Als iets wel lukte, dan zal dat de bedoeling wél zijn geweest.

Weet dat je gezien en gedragen wordt door het Universum. Wij hoeven ons daar alleen maar op af te stemmen en aan over te geven. Ongeacht in welke tijd we leven. Ongeacht met welke problemen we te maken hebben, hoe groot of hoe klein ze ook zijn.

 

Volg dus nooit zomaar wat anderen op dat moment doen. Denk na en kies je eigen stroom. En soms gebeurt het dat je plotseling beseft dat je al automatisch (onbewust en onbedoeld) meedrijft op een bepaalde stroom waarvan je in de gaten krijgt dat die niet zo goed is. Daar kun je dan altijd mee stoppen. En dan kan het nodig zijn dat je  een poosje tegen die bepaalde stroom moet inroeien om de zaken weer recht te breien. Maar inroeien tegen de stroom van het leven, dat is altijd onverstandig. Want die is krachtiger dan jij. Dat haal je niet. Misschien wel voor even, maar niet op de lange termijn. De Natuur en de Wetten van het Leven winnen uiteindelijk altijd.

 

Wees je er dus van bewust op welke stroom je je laat meedrijven. Het getuigt van wijsheid om met de natuurlijke stroom van het leven mee te gaan. Dat is de natuurlijke, kosmische, universele stroom van liefde, leven en wijsheid. Alle andere stromen zullen je eens teleurstellen.

Er is natuurlijk meer te zeggen over 'go with the flow', maar dit onderscheid is om te beginnen wel het belangrijkst.

 

Met welke stroom drijf jij mee?

En zou het misschien verstandig zijn om van stroom te veranderen?

 

 

Dit plaatje laat zien dat het soms nodig is om bewust tegen een bepaalde stroom in te gaan. Bijv. wanneer het hele land bij wijze van spreken in de put gesprongen is. Want dat wil jij beslist niet. Jij denkt er over na en kiest een andere weg. Dat getuigt van karakter.

Ook als iedereen iets normaal vindt en een oogje dichtknijpt ........, dan hoor jij beter te weten en sla je een betere weg in. Ga mee met de juiste stroom, want

Fout is fout, ook al doet iedereen het.

En goed is goed, ook al doet niemand het.

 

 

Laat je meenemen, go with the flow, op de veilige, gemakkelijke, natuurlijke stroom van Wijsheid, Waarheid en Liefde van het Leven. Want ook al lijkt die stroom misschien soms toch moeilijk en gevaarlijk te zijn, weet dan dat je altijd veilig en geborgen bent en naar een hoger doel wordt geleid. Namelijk naar de realisatie van wie jij in diepste wezen Zelf bent. Dat zul je via zo'n door mensen bedachte stroom nooit bereiken.

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.