AKG

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 17:31

ALLES KOMT GOED !

 

Onlangs was ik (VicToria) met mijn E-bike bij de fietsenwinkel. Omdat er nog garantie op de fiets zat werd hij gratis en voor niets helemaal netjes nagekeken. Ik kon erop wachten, dus dat was mooi.

Terwijl ik braaf op mijn stoeltje bij de kassa zat kwam er nog een klant binnen. Met deze man raakte ik in een geanimeerd gesprek. Hij bleek een fervent fietser te zijn, wist alles over de techniek die bij fietsen hoort, en was bovendien zeer positief ingesteld. 'Alles komt goed', zei hij op een gegeven moment.

De reparateur die net op dat ogenblik bij de kassa iets kwam doen, hoorde dat. "O ja", zei hij, "dat weet ik wel zeker. Kijk maar." En daarbij stroopte hij zijn rechtermouw op tot onder zijn oksel en toonde ons de binnenkant van zijn biceps. Wat wij te zien kregen waren drie grote markant versierde hoofdletters: AKG. Wijzend op die letters zei de  reparateur: "Alles Komt Goed." En meteen daarachter: "Maar je moet er wèl in geloven!" En dat zei hij zo krachtig en met zoveel overtuiging, dat de grootste twijfelaar nog over de streep getrokken zou worden.

Ik maakte de man een compliment dat hij die tattoo op zo'n plek had laten zetten dat die, indien gewenst, gemakkelijk te verbergen was. Want hij zag er toch al redelijk macho uit met zijn kale kop en stoere lijf. 'O ja', reageerde de man trots lachend, 'maar ik heb nog meer tattoos. Maar die krijgt niemand te zien. Die zijn alleen voor mij.'

Wat vond ik dat mooi. Dat zo'n man zo overtuigd was van zo'n prachtige positieve gedachte. Jazeker, het wordt zo vaak gezegd: 'Alles komt goed', maar dan moet je er inderdaad ook in geloven. En dat deed deze man. Want zo'n tattoo laat je niet voor niets op je arm zetten. Schitterend!

 

Waarom vertel ik dit verhaal? Omdat je met behulp van je denken bepaalde patronen kunt doorbreken. Indien je zegt: 'Dat lukt me toch niet', dan heb je gelijk. Dan zal het ook niet lukken. Maar als je zegt: 'Ik weet zeker dat het lukt, ik weet zeker dat het goed komt', ook dan heb je gelijk. Dan komt het ook goed.

 

Je zou je kunnen afvragen: 'Hoe gaat dat dan in zijn werk?'

Welnu dat gaat als volgt:

Een gedachte bestaat uit energie. Dat mogen we niet vergeten. En als we die gedachte op iets richten, m.a.w. er energie naartoe sturen, maken we dat ’iets’ sterker. Daarom is het zo belangrijk dat je steeds aan goede dingen denkt. Die maak je zodoende sterker. En als de tijd dan rijp is breekt die energie door en komt het resultaat naar buiten. Geef daarom het slechte minder (of geen) aandacht, en het goede des te meer.

Bijv. als je een bepaalde politicus niet ziet zitten, laat hem dan links liggen en focus je op de beste tegenstander. Daar ga je dan voor. Anders gezegd: laat het probleem links liggen en focus je op de oplossing. Zo zal de oplossing groeien en zakt het probleem vanzelf weg.


Het is dus heel erg belangrijk dat je steeds het goede resultaat al voor ogen ziet. Stuur je denken naar de best mogelijke oplossing, en zie dat in gedachten ook gebeuren. Dat noemt men visualiseren. Dat is nog sterker dan alleen al het denken.
En ga nu niet zeggen dat dit niet zo werkt. Want dan perk je het meteen al in. Hoe je erover denkt is namelijk heel belangrijk. Alles wat je doet heb je in je denken eerst al gedacht. Dus zal het zo zijn zoals je denkt. Ik kan natuurlijk niet bewijzen dat dit voor 100% altijd uitkomt, maar ik weet wel dat je er echt heel ver mee komt door positief in het leven te staan en je te focussen op de oplossing. Ga ervan uit dat alles goed komt. En meen dat dan ook echt. Want als je negatief denkt haal je sowieso het resultaat al naar omlaag. Bovendien voel je jezelf er ook veel slechter door.

 

 

 

Als je dit nu weet, dan is het toch niet moeilijk meer

om de juiste keuze te maken?

En als je dan ook nog je beste beentje voorzet,

al is het nog zo moeilijk of zwaar,

jazeker, dan KOMT ALLES GOED!

Alles Komt Goed !

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.