Zonnestraal

Gepubliceerd op 10 juni 2021 om 03:05

Hoe krijg je het voor elkaar om het 'zonnetje in huis' te zijn?

Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. Om het zonnestraaltje in huis te kunnen zijn, waarvan niet alleen jij geniet maar ook al je huisgenoten, zou je de bron van blijheid in je binnenste moeten ontdekken.

Mensen worden blij als er iets fijns om hen heen gebeurt. Ze krijgen iets, ze maken iets mee, of iemand doet of zegt iets  waardoor ze innerlijk positief geraakt worden. Dat iets dat hen blij maakt komt dus van een bron van buitenaf. Helaas duurt deze blijheid over het algemeen niet zo lang. Ze is tijdelijk van aard. 

Er is echter nog een andere bron die mensen blij maakt, en die ligt binnen in hen. En het bijzondere van deze bron is dat ze altijd bij is. Dus voortdurend.

Deze innerlijke bron voel je helaas niet altijd, want over het algemeen is die 'ingekapseld' door gedachten en gevoelens van zorgen, angst, frustratie, boosheid, haast, opwinding, verlangens, e.d. Vanwege die 'inkapseling' kun je je eigen innerlijke blijheid dus lang niet altijd voelen.

Het is belangrijk te weten dat de blijheid van je innerlijke bron van een totaal ander niveau is dan de blijheid die je krijgt van een uiterlijke bron. De blijheid van je innerlijke bron is sprankelender, fijner, diepgaander en veel meer vervullend. En je innerlijke bron betekent nog veel meer. Behalve blijheid is ze ook liefde, en vrede, en waarheid. Daarom kunnen we deze bron ook beter met een hoofdletter schrijven. De Veda's van India leren ons dat onze innerlijke Bron drie hoedanigheden kent. Met name:  'zijn',  'oneindig zuiver bewustzijn' en 'pure gelukzaligheid'. Dat is dus nog beduidend meer dan blijheid alleen.

Hoe kun je die innerlijke Bron van blijheid bereiken?

Door je daarop af te stemmen. Daar zijn verschillende methoden voor. Een daarvan is de volgende:

Sluit even je ogen en stel je voor dat jij (net als ieder ander mens) een engeltje op de ene schouder hebt zitten en een duiveltje op de andere. Het is logisch dat we de leiding van het engeltje zouden moeten volgen. Vraag dus in gedachten aan het engeltje om je naar je spirituele hart te brengen. Dat is niet je biologische hart, maar je gevoelsmatige hart van liefde en blijheid. Dat is dat fijne gevoel van binnen. Op die plek kun je de energie van blijheid en liefde gemakkelijk aanboren. Voel het maar en blijf het voelen. Verbind je ermee. Duik er maar helemaal in. Blijf van dat heerlijke gevoel genieten zolang je dat fijn vindt. Al is het maar één minuut, of vijf, of meer....….
En als je dan je ogen weer opendoet houd dan dat blije liefdesgevoel bij je. Neem het met je mee de hele dag door. Zoveel mogelijk. En als je het kwijt bent, dan hoef je alleen maar weer even je ogen dicht te doen en te denken aan die bron van liefde die in je spirituele hart zetelt en dan voel je het weer. Zo blijf je op blijheid en liefde afgestemd. Zo wordt het leven een feest omdat je dan op een andere golflengte zit. Dan draagt de lichte trilling van deze energie je door het leven. En op die manier is het helemaal niet moeilijk om het zonnetje in huis te zijn.

 

Als het niet zo goed lukt via het engeltje, kun je ook simpelweg je ogen even sluiten en je hand op je hart leggen. Dan ga je vanzelf al met je aandacht naar binnen. En voel dan eens hoe het voelt onder je hand. Voel je rust van binnen? En ruimte? En misschien dankbaarheid? Dan voel je ook liefde en vrede......... En verder geldt dan hetzelfde als hierboven beschreven.

 

Elke ochtend als je wakker wordt kun je deze draad weer oppakken. Verbind je met de blijheid en liefde in je hart en zet alle gedachten van zorgen, angsten, geredder en geregel aan de kant. En als je iemand tegenkomt, weet dan dat die persoon dezelfde innerlijke Bron in zich heeft. Zend hem of haar een liefdevolle groet, zomaar in stilte. Vanuit jouw Bron naar zijn/haar Bron. Zo stuur je licht, liefde en blijheid van ziel tot ziel en maak je niet alleen je eigen dag maar zelfs de hele wereld een stukje lichter.

Het is jouw innerlijke Bron die jou doet leven. Die Bron is met name de levensenergie in jou. Die zorgt er voor dat je met je ogen kunt knipperen, dat je bloed stroomt, dat je eten verteert, dat je kunt lopen en spreken. Zonder die Bron zou je überhaupt niet eens iets kunnen voelen. Dus ook geen blijheid en liefde. Het is dus van het grootste belang dat we naar binnen keren om onze eigen innerlijke Bron te ontdekken.

 

In diepste wezen zijn we dus: 

- zijn -

- oneindig zuiver bewustzijn -

- pure gelukzaligheid -

Is dit te hoog gegrepen?

Nee hoor. Stap voor stap zul je leren

dat dit onze ware natuur is.

Tenminste als je je op die weg begeeft.

Die weg belooft ons alleen maar heel veel goeds. Laat jouw zonnestraal ontspringen uit jouw  Bron. Dan ben je echt het 'zonnetje in huis'.

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.