Je mindset

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 17:29

Heb je een probleem? Doe in plaats daarvan iets vreugdevols!

 

Bekijk onderstaande tekening eens van beide kanten. Dus draai je hoofd eerst een beetje naar rechts, zodat je kunt lezen 'Before 60 years'. Dan zie je hoe een vrouw er uit ziet vóór haar 60e jaar. En draai daarna je hoofd naar links om te kunnen lezen 'After 60 years', dan zie je iets heel anders. Grappig hè? Een en dezelfde tekening die laat zien hoe een lichaam ouder werd. Hoe juist is dit. Want wat je ook doet aan verjongings-kuren e.d., we kunnen niet voorkomen dat de jaren zich op ons lichaam aftekenen.

 

Maar....... je kunt aan deze tekening ook een heel andere boodschap  verbinden. Eentje die erg belangrijk is. Namelijk dat het ‘ik’ die je bent van vóór je 60e  jaar niet veranderd is na het 60e jaar. Alleen het lichaam, dus de buitenkant is veranderd. Vanbinnen blijf je dezelfde ‘ik’ met hetzelfde ‘ik’-gevoel.

Ga maar eens na bij jezelf. Toen je 10 jaar was sprak je van ‘ik’. Maar toen je 20 jaar was deed je dat ook. En dat blijft zo je hele leven lang, dus ook na je 60e. Dat 'ik' is niet aan tijd gebonden. En toch zeker niet als je spreekt over je grote IK. (Je Hogere IK, ofwel je Ziele IK). Die is tijdloos.

Als je dit laatste beseft, dan zullen de jaren die aan jou verstrijken je alleen maar wijzer, liefdevoller en vrediger maken. Hoe de buitenkant er uitziet, dat is bijzaak. Het gaat om de binnenkant. En hoe je denkt, dat is daarbij van groot belang. Want je leven is zo goed als hoe je denkt, dus als hoe je mindset is. Als je denkt 'ik ben oud', dan voel je  je ook oud. Als je denkt 'ik voel me prima', dan voel je je beduidend lichter. En mocht het je niet voor de wind gaan, of dat je een probleem hebt of een kwade dag, ga dan iets vreugdevols doen. Dat helpt. Dan komt je echte 'ik' weer tevoorschijn.

Vereenzelvig je dus niet met je lichaam. Want dat is tijdelijk van aard. Dat wordt ouder. Dat gaat zelfs eens van deze aardbol verdwijnen. Je kunt je beter vereenzelvigen je met je eigen 'ik'. En vooral met je grote IK, want dat ben jij. En dat blijft bestaan ook nadat je geen lichaam meer hebt. Leer daarom het onderscheid kennen tussen je 'ik' en je 'IK'. Je gewone kleine 'ik' kent vreugde maar ook verdriet. Je grote IK is echter altijd blij.

 

 

Henry James zegt dat er in het leven maar drie dingen écht belangrijk zijn.

Zie hiernaast:

En daar voeg ik dan nog aan toe, dat als je leeft als goed mens,  je dan leeft vanuit je grote IK. En in wat voor lichaam je zit, dat doet er niet meer toe. Anderen zullen je 'beoordelen' op je goede 'ik' en niet op je lichaam. Dat laatste is bijzaak geworden. Natuurlijk zorg je goed voor je lichaam, dat het zo fit en gezond mogelijk blijft. Je kunt het immers niet missen zolang je op deze wereldbol rondloopt. Maar je bent je lichaam niet. Je bent je 'ik', met name je grote IK.

Dus: enjoy life en leef als goed mens. Laat dat je mindset zijn.

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.