Experiment

Gepubliceerd op 8 juli 2021 om 15:33

Dit is een experiment met gedachten. Buitengewoon bijzonder!

De Japanse onderzoeker Dr. Masaru Emoto, bekend van het boek 'Water weet het antwoord', laat zien hoe water reageert op veranderingen in ons collectieve en individuele bewustzijn. In het boek zijn veel foto's opgenomen.

Masaru heeft watermonsters ingevroren waar tevoren bijv. liefdevolle gedachten naar toe gestuurd waren. Van deze monsters maakte hij foto's.  Daarop was te zien dat dit water de  prachtigste kristallen had gevormd. Maar de monsters die van tevoren met negatieve gedachten bestookt waren, die waren lelijk en misvormd.

Woorden, gedachten, emoties en zelfs muziek hebben dus effect op het water. En als je nu bedenkt dat wijzelf voor zo'n 70% uit water bestaan, wat zou het effect van positiviteit en negativiteit dan zijn op onszelf?

Masaru deed nog meer experimenten zoals op de foto hiernaast te zien is. Dertien dagen lang werden er liefdesgedachten gestuurd naar de gekookte rijst in het potje rechts op de foto. En het potje links kreeg dertien dagen lang negatieve gedachten te verwerken. Het resultaat is overduidelijk. Verbluffend gewoon.

De meest voor de hand liggende vraag die we ons horen te stellen is dan ook: "Wat gebeurt er met mij als ik goede of slechte gedachten hebt?" Ieder kan zelf wel bedenken wat het antwoord hierop is.

Dit experiment geeft ons weer een gegronde reden om onszelf te oefenen in het hebben van vooral positieve en liefdevolle gedachten. Niet alleen naar onszelf toe, maar naar alles en iedereen. Want nu weten we dat wanneer we met water 'praten', dat dit effect heeft. En datzelfde effect heeft het op alles en iedereen.

Bedenk dat water overal komt. Het verdampt, het vormt wolken waar regen uit valt, het vormt rivieren die stromen…....… Als je liefdevolle gedachten naar dat water stuurt, komt je liefdevolle boodschap dus overal.  Masaru zegt:

"Door water positief te beïnvloeden hebben we de sleutel in handen

voor het genezen van onszelf en de aarde."

 

Omraam Mikhaël Aïvanhov heeft nog een aanvullende tip. Hij trekt de lijn nog verder door en denkt ook aan wat we eten. Want ook daar hebben gedachten, woorden en emoties hun invloed op. Hij zegt:

 "Als je bijv. een vrucht eet, houd haar dan eerst even vast. Geef haar je liefde, je erkentelijkheid. Zo creëer je een band met haar, want jullie trillingen zullen beter met elkaar harmoniëren."

En zo kun je natuurlijk ook elk glas water of alles wat je drinkt toespreken voordat je het nuttigt. Zo zie je maar dat wijzelf de krachtigste middelen ter heling en genezing bij en in ons hebben.  Laten we er dankbaar gebruik van maken.

Het experiment met de potjes rijst is gemakkelijk zelf uit te voeren. Neem twee schone glazen potjes, vul ze gedeeltelijk met een restje overgebleven gekookte rijst (of een ander graan), en zet ze op de vensterbank. Plak op het ene potje de woorden "Dankjewel lieve rijst', en op het andere potje iets van 'stomme rijst' of iets dergelijks. Spreek drie weken lang, een of meerdere keren per dag, de inhoud van elk potje toe met de tekst die op dat betreffende potje staat. Kijk maar eens wat er gebeurt en trek je eigen conclusie. En nogmaals: dit werkt zo op water en voedsel, maar ook op alles en iedereen. Zend dus Liefde en Licht naar alles en iedereen. Naar jezelf en naar vrienden en vijanden. Misschien is die vijand op een gegeven moment dan geen vijand meer. Wie weet. Het is het proberen waard. Jijzelf en de wereld worden er alleen maar mooier van.

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.