Glim en lach

Gepubliceerd op 12 februari 2022 om 13:41

Glim en lach. Dan krijg je een glimlach. Dit staat haaks op boosheid.

Terrorisme

Als je aan terroristen denkt, denk je aan mensen die met geweren en pistolen zwaaien. Maar er zijn nog meer soorten terroristen. Want iedereen die een ander kwetst in gedachte, woord of daad, is er eigenlijk ook een. Je kunt namelijk iemand met woorden alleen al vreselijk terroriseren.

We zouden dan ook extra aandacht moeten besteden aan wat we denken, uitspreken en doen. Als je een gedachte hebt, volgt daarna het woord, en vervolgens handelt het lichaam. Heb dus nooit slechte gedachten over anderen. Gebruik ook nooit scherpe woorden die kwetsend of vernederend zijn. En probeer ook nooit anderen te misleiden.

Met een mes of een pistool kun je iemand onmiddellijk doden. Maar als je iemand met woorden kwetst, zal die persoon heel lang pijn hebben. Uitwendige letsels kun je behandelen, maar er is geen enkele dokter die een letsel dat door woorden toegebracht is, kan genezen. En medicijnen helpen daar ook niet bij. Daarom is het kwaad dat door woorden werd aangedaan gevaarlijker en heeft langere tijd nodig om te helen. De schade als gevolg van gedachten, woorden en daden kan alleen op spirituele wijze verholpen worden. Er zijn helaas al teveel terroristen op de wereld. Laten wij dan zorgen dat wij daar niet bij horen.

 

Glimlach

Het tegenovergestelde van terrorisme is zachtmoedigheid. En dan bedoelen we hier met name de glimlach. Heb je de macht daarvan al eens ondervonden? Hoe reageer je als iemand je teleurstelt? Of als je met een probleem te maken krijgt? Of wanneer je met iemand van mening verschilt? Ben je dan geïrriteerd, ontmoedigd of zelfs boos? Als je dan de pest in hebt, begrijpen we dat allemaal. Maar je zou ook de glimlach-methode kunnen toepassen. Wat dat betekent? Dat je naar anderen moet gaan glimlachen? Dat kun je doen natuurlijk. Daar is nooit iets mis mee. Maar je zou vooral moeten gaan glimlachen naar jezelf en om jezelf. Zelfs als je alleen bent.

Glimlach naar jezelf om te laten zien dat je boven al die kleine tegenslagen van het leven staat. Je hebt redenen te over om te glimlachen. Want weet je nog dat jij diep in jezelf, onkwetsbaar, onsterfelijk en eeuwig bent?

 

Als je in het vervolg dan ook weer eens een spiegel voorbijloopt, glimlach dan tegen je eigen spiegelbeeld. Glimlach naar jezelf. Misschien doe je dat in het begin als een boer met kiespijn, maar wat geeft dat? Het is tenminste een eerste begin. Als je besloten hebt om positief te blijven door afstand te nemen van al die vervelende gebeurtenissen, zul je gemakkelijker je zorgen te boven komen. Het leven is om van te genieten. Neem het niet zo zwaar. Daarom zeggen we: glim en lach. Glimlach!

Be happy!

 

De glimlachmethode:

Glim en lach

vooral ook naar jezelf en om jezelf

 

 

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.