Alleen al voor je kinderen .......

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 14:40

Kinderen sluiten hun oren voor advies, maar wat ze zien gaat als koek naar binnen.

 

Ouders denken heel vaak dat kleine kinderen niets merken van wat er om hen heen gebeurt. En zeker de allerkleinsten niet. Daarom letten ze dikwijls niet op wat ze doen in het bijzijn van hun kinderen. Zo durven ze gerust leugens te vertellen, laten ze hun geïrriteerdheid en boosheid zien, en zijn soms zelfs nog gewelddadig ook. En als je dan met hen praat over opvoeden, durven ze te beweren dat ze dat heus wel goed doen.

Natuurlijk houden deze ouders van hun kinderen, maar ze beseffen niet dat het meest belangrijke, het geven van een goed voorbeeld, al is het kind nog zo klein, schromelijk tekort schiet.

 Je wilt toch niet dat je kinderen dat negatieve gedrag gaan overnemen? En wat denk je van die negatieve energie die tijdens die ruzies wordt uitgezonden? Door observatie heeft men vastgesteld dat een baby daar ziek van kan worden, ja zelfs zenuwstoornissen kan ontwikkelen, ook al was hij daar niet direct bij aanwezig. Dat komt omdat de baby nog sterk met zijn ouders verbonden is. Via zijn etherisch lichaam vangt hij de schokken van de disharmonie van die ruzies op. Sommige ouders vertonen zo’n fout gedrag, dat je je zou afvragen of ze wel echt van hun kinderen houden.

 

Ouders dienen dus op de eerste plaats te beseffen wanneer ze verkeerd bezig zijn. Dat op zich is reeds een hele klus.

En op de tweede plaats, als ze echt van hun kinderen houden, dan veranderen ze onmiddellijk dat gedrag dat zo negatief op hun kind inwerkt, en geven ze een voorbeeld van hoe het wel hoort te gaan. 

Alleen al voor je kinderen zou je geen ruzie moeten maken. De dingen kunnen ook gewoon uitgepraat worden. Je kunt altijd kalm en beheerst blijven en positieve en liefdevolle energie uitzenden. En mochten de emoties toch opspelen, want ouders zijn ook maar gewone mensen, tel dan eerst tot tien, of klop de emoties weg met EFT*, of transformeer ze door de aandacht op iets veel beters te richten.

DOEN! Want onze kinderen zijn het waard!

Wees jij de held die het tij doet keren. 

 

* Google maar eens wat EFT (Emotional Freedom Techniques) inhoudt. Als je het goed doet, werkt het echt!

 

 

Een voorbeeld:

Autorijden met opa was anders dan met oma.

 

Opa wilde de band met zijn 7-jarige kleindochter levendig houden. Daarom ging hij iedere zondagochtend met haar een leuke rit maken met de auto.

Maar op zekere zondag voelde opa zich ziek. Hij had een zware verkoudheid en kon dus niet met zijn kleindochter op pad. Gelukkig kwam oma toen met het idee dat zij in zijn plaats  met het meisje zou gaan rijden. Ze zei tegen haar man: “Blijf jij maar lekker in bed. Des te sneller ben je weer beter.”

 

Zo gezegd, zo gedaan. Oma en het meisje genoten heel erg van hun autotochtje. En toen ze samen weer thuis waren, rende het meisje opgewonden de trap op naar opa’s slaapkamer. Ze wilde hem heel graag vertellen hoe het gegaan was.

“Oh opa, het was zo leuk met oma. En weet je wat? We zijn vandaag niet één sukkel tegengekomen. En ook geen zondagsrijders en amateurs. En zelfs geen klootzakken, uilskuikens en wegpiraten. Fijn hè opa?”

 

Wat is de moraal van dit verhaal?

Zou het verschil van autorijden tussen sommige  papa’s en mama’s ook zo groot zijn?

 

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.