Lachen en eten

Gepubliceerd op 12 juni 2022 om 15:20

Lachen maakt gezond, dat weten veel mensen al wel. Maar eten met een goed humeur is minstens net zo belangrijk. 

 

Als je aan een wijs man denkt, dan heb je waarschijnlijk een ernstig gezicht voor ogen als kenmerk van die wijsheid. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want een (glim)lach kan zelfs veel heilzamer werken op het mentale vlak. Een lach betekent echt lang niet altijd lichtzinnigheid, onbezorgdheid, of gebrek aan ernst. De lach bevat namelijk levende energie  die de hersenen voedt. Lachen maakt dan ook dat je je weer kunt herstellen na een ziekte, en dat je weer opleeft na een dip.

Zeker ja, in het leven van ieder mens vinden gebeurtenissen plaats waar je aanvankelijk niet om kunt lachen. Het is normaal dat je soms aangedaan en verdrietig bent. Maar het is gemakkelijker om je hierdoor niet te laten overweldigen, wanneer je er een gewoonte van gemaakt hebt om zeker ook de komische kant te zien van bepaalde situaties die je het hoofd moet bieden Ontzeg jezelf nooit dit machtige middel dat de lach is om je innerlijk evenwicht te bewaren en je leven lichter te maken.

Waarschijnlijk heb je bovenstaande zelf al ervaren. Als je terugdenkt aan vroegere moeilijkheden en voorvallen  waar je door ontdaan was, denk je dan meteen ook niet aan de komische kant ervan? Want die ben je echt niet vergeten. Die is nog levendig aanwezig.

 

Maak dus gebruik van de heilzame werking van de lach. Met andere woorden: blijf optimistisch van nature.  Het brengt je zoveel verder.

 

Maar net zo belangrijk is het dat we eten met een goed humeur

 

Natuurlijk is het belangrijk dat we genieten van het eten en dat het ons lekker smaakt. Maar belangrijker is dat  het gezond en evenwichtig is. Maar nóg belangrijker is je gemoedstoestand wanneer je eet. Want al is je eten nog zo lekker en gezond, het kan je toch slecht bekomen wanneer je bepaalde voorzorgen niet genomen hebt. Namelijk: wanneer je eet in verwarring, woede of in een andere negatieve gemoedstoestand, dan doordrenk je het voedsel met gifstoffen die door deze gemoedstoestanden ontstaan zijn. Dit gif zal zich vervolgens door je hele organisme verspreiden.

Gelukkig is het omgekeerde ook waar.  Als je je voedsel tijdens het eten doordrenkt met goede gedachten en liefdevolle gevoelens, zal het je voeden met zijn kwintessens.

Natuurlijk maak je soms dingen mee waar je boos of gefrustreerd door wordt. En kijk tijdens het eten niet naar al dat negatieve nieuws op de t.v. Ga in zo'n toestanden niet eten. Zorg dat je rustig bent en blijmoedig wanneer je voedsel tot je neemt. En als dat om een of andere reden niet mogelijk is, doe dan tenminste je best om je op het voedsel te concentreren en het met respect en dankbaarheid te eten. Dan zal het voedsel drager zijn van die positieve gevoelens en je zelfs helpen om die negatieve gemoedstoestand te transformeren.

 

Dit zijn twee belangrijke zaken waar we in ons leven dagelijks mee te maken hebben en die we gemakkelijk kunnen toepassen. Het zou toch jammer zijn om hier geen gebruik van te maken, nietwaar? Immers: goedkoper en vrolijker 'medicijn' is er niet.

 

 

Eet smakelijk.

Wil je op dit artikel reageren, dan kan dat via de contactpagina.

Zie knop 'contact'.